Magunkról | www.pompom.hu
  

Magunkról

A Pom-Pom együttes 1990-ben alakult négytagú zenekar, amely évek óta gondoskodik a jó hangulatról ifjúsági- és gyermekrendezvényeken az év bármely szakában. A zenekar hivatásos zenészekből áll, akik az évek során igen nagy tapasztalatra tettek szert a gyermekek zenés szórakoztatásban.

Történelem…

1997. áprilisában az I. Szegedi Százszorszép Dalfesztiválon a Halász Judit, Bródy János és P. Nagy Ferenc alkotta zsűri az együttest első helyezéssel jutalmazta, szakmailag is elismerve ezzel munkáját. Az elismerés adott végső lökést az együttesnek a saját dalokat tartalmazó „Pom-Pom a mi nevünk” című kazetta felvételéhez és kiadásához. Ez a kazetta 10 dallal 1997 decemberében jelent meg, és azóta már a második kiadást is megérte. A II. Szegedi Százszorszép Dalfesztiválon 1998-ban az együttes ismét első helyezést ért el immár Eszményi Viktória és Heilig Gábor zsűrizésével. 1999-ben a III. Dalfesztiválon már szinte profiként szerepelt a Pom-Pom és ismét komoly elismerésben részesült: A Huzella Péter vezette zsűri az első helyezésnek is beillő (a zsűri nem hirdetett első, második stb. helyezéseket) különdíjat nyerte, meghívást kapott a 2000. évi Kaláka Fesztiválra. 2003-ban jelent meg az „Ernő Afrikában” című CD, amelyet a 2010-ben a 20 éves jubileumra kiadott „20 év dalai” követett. A lemezek megjelenése után az RTL klub műsoraiban rendszeres szereplő lett a zenekar.

A legújabb lemez…

A Pom-Pom együttes jelenleg a „Jóságos sárkány és a varázslók” című új lemezén dolgozik. A CD-n 15 új saját szerzemény hallható a már megszokott tálalásban. Minden dal Ernőről és a varázslóvilág szereplőiről szól, így azok egy komplett történetet alkotnak. A dalok között a szereplők párbeszédei lendítik tovább a történetet, sok-sok hangeffekttel kísérve. Jelen pillanatban a hangszerek stúdiófelvételei készen vannak, az ének és vokálok rögzítése után a végső keverés és effektek hozzáadása van hátra.