Zenés utazás Bohóciába | www.pompom.hu
  

Zenés utazás Bohóciába

Egy igazi cirkuszi hangulatot idéző bohóc-előadás, amelyben a zenekar tagjai bohócjelmezben zenélnek és a cirkusz állataival, szereplőivel ismertetik meg a gyermekeket.

A szereplők:

Tocsi bohóc, aki a gyermekek között „vezényli” irányítja az előadást

Lujza a szépséges bohóc-kisasszony, (valójában Attila a basszusgitáros bohóc-kisasszony jelmezben) akinek nem sikerülnek a varázslások, és kiderül róla, hogy Lukréciánál (Tocsi bohóc szerelménél) sem szebb

Lajos és Gábor bohócok, akik látványos jelmezeikben a varázslások, mutatványok és játékok részesei, és biztos zenei „hátteret” biztosítanak a műsorhoz.

A műsor cirkuszi bevonulóval kezdődik, majd a közös köszönés (Hello, szia, énekelj) a kis bohócok (a gyermekek) Tocsi bohóccal elutaznak Bohóciába, ahol egy nagy közös meneteléssel (Orrom krumpli, hajam kóc) megérkeznek a cirkuszba. Itt varázscilinderből varázsolnak (izgalmas hangeffektek segítségével) majd a varázsbőröndből is elővarázsolják a Lukréciát, a cirkusz állatait, és kitalálhatják az első játékban, hogy milyen „láthatatlan” hangszeren játszik Lajos, a zenebohóc. És ismét jönnek a cirkuszi állatok: a majmok (Majom rock’n roll), és a „félelmetes” fogatlan Leó, az oroszlán (kitömött óriásbáb) aki a gyermekek között harapdálja a legbátrabb gyermekek kezét ezzel is bizonyítva, hogy ő nem is olyan félelmetes. A második játék egy igazi cirkuszi mutatvány: kötéltánc. A közönség soraiból kiválasztott gyermekek esernyővel a kézben egyensúlyoznak végig a „15 m magasan kifeszített” kötélen. A műsor végén visszakoriznak a gyerekek Bohóciából egy igazi záró rock’n roll-lal (Görkori rock ’n roll).

Zenés utazás Bohóciába